Säännöllinen terveystarkastus on tarpeen iän karttuessa

Apteekkimme asiakaslehden uusin numero on juuri ilmestynyt. Tällä kertaa keskitymme erityisesti 50 plus-ikäryhmää koskettaviin aiheisiin.

Omasta terveydestä huolehtiminen on aina ajankohtaista, mutta viimeistään viidenkympin rajapyykin kohdalla on hyvä tarkistaa, oletko vuosien varrella kiinnittänyt riittävästi huomiota terveellisiin elintapoihin. Säännöllinen terveystarkastus on tarpeen iän karttuessa. Verenpaineen ja kolesteroliarvojen kohoaminen on yleistä, ja myös sokeriarvoja voi olla syytä seurata. Jos poikkeusolojen vuoksi esimerkiksi mammografiaan tai kohdunkaulan syövän seulontaan meno on jäänyt tekemättä, nyt voisi olla hyvä aika hoitaa asia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eli THL: n mukaan Suomessa arvioidaan tällä hetkellä olevan yli 190 000 muistisairasta ihmistä, ja on arvioitu, että muistisairauteen sairastuu Suomessa vuosittain noin 14 500 ihmistä. Valtaosa sairastuneista on yli 80-vuotiaita, mutta myös työikäisistä (35–65-vuotiaista) yli 7 000:lla on todettu etenevä muistisairaus.

Monia tavalla tai toisella koskettavasta Alzheimerin taudista kerromme lisää lehtemme sisäsivuilla. Kannattaa lukea myös koskettava juttumme laulajista, jotka vierailevat muistisairaiden luona.

Kaikenlainen liikunta tekee hyvää niin mielelle kuin keholle. Luonnossa liikkuessa tai syksyn marjasatoa poimiessa saa mitä parhainta perusliikuntaa, mutta tärkeää olisi muistaa myös ylläpitää lihaskuntoa. Hyväkuntoinen lihaksisto auttaa pärjäämään arjessa paremmin. Yksi loistava ja helposti toteutettava tapa siihen on kahvakuulaharjoittelu, jota voi tehdä pohjakunnosta ja paikasta riippumatta. Tästäkin voit lukea lisää lehdestämme.

Maalahden Apteekki järjestää koronatilanteen salliessa elokuun lopussa sydänystävällisen jumpan apteekin pihassa Sydänyhdistyksen Arnen ja Teijan kanssa. Seuraa ilmoituksiamme!