Maalahden Apteekissa vietetään Astmapäivää

Kalenterin mukaan kevät on jälleen lähenemässä, ja ensimmäisten joukossa sen huomaavat ne, jotka kärsivät siitepölyallergiasta. Apteekissa olemme jo hyvissä ajoin valmistautuneet allergiakauteen riippumatta siitä, onko kevät aikaisessa tai myöhässä. Perinteisten antihistamiinien lisäksi allergikkojen kannattaa pitää hyvää huolta nenän limakalvoista. Kysy meiltä myös muita tukihoitoja, jotka lievittävät oireita.

Allergian ja astman tiedetään kulkevan usein käsi kädessä, ja että hoitamaton allergia voi johtaa astmaan. Kansainvälistä astmapäivää vietetään tänä vuonna 5.5. Tiesitkö, että apteekissamme on astmayhdyshenkilö, Yvonne? Yhdyshenkilön tehtävänä on huolehtia siitä, että astman lääkehoito on ajan tasalla ja antaa neuvoja sairauteen vaikuttavista tekijöistä. Yvonne neuvoo myös, kuinka inhalaattorilaitetta käytetään oikealla tavalla. Koska inhaloitavat lääkkeet ovat astman ja keuhkoahtaumataudin (COPD) hoidon peruspilareita, inhalaatiotekniikalla on suuri merkitys hoidon onnistumiselle. Tule tiistaina 5.5. tekemään astmatesti (kyselylomake) tai katso video, kuinka inhaloit astmalääkkeen oikealla tavalla.

Viikko 19 on myös kansallinen Sydänviikko ja tarkoitus oli viettää sitä liikunnan merkeissä yhteistyössä Sydänliiton Arnen ja Teijan kanssa. Sydänystävällinen jumppa keskiviikkona 6.5 apteekin pihamaalla on valitettavasti peruutettu vallitsevan tilanteen takia. Jumppa tullaan pitämään myöhemmin, kun tila sen sallii.

Tänä vuonna lehtemme aloittaa uuden palstan nimeltään Asiamies. Kuten nimikin jo kertoo, palsta antaa terveysneuvoja suoraan miehille, asiallisesti, mutta hitusen huumorilla höystettynä. Tässä numerossa käsitellään kolesterolia.

Lämpö tuo mukanaan jälleen myös epämiellyttävät ötökät. Punkit aktivoituvat, kun päivälämpötila on yli +5 °C. Muista aloittaa koirasi tai kissasi käsittely punkkikarkotteella vakavien sairauksien välttämiseksi sekä itsellesi että kotieläimillesi.