Syksy on flunssien ja kuumetautien aikaa

Syksy on usein inspiroivaa aikaa. Pidetään tänä syksynä itsemme aktiivisina. Erilaiset harrastusryhmät pyörivät taas täysillä, joten jokaiselle löytynee mielekästä toimintaa, joka tukee omaa fyysistä tai henkistä hyvinvointia. Joillekin se on liikunta. Joku viisashan on muuten sanonut, että kaikki syyt, jotka estävät meitä liikkumasta ovat tekosyitä. Esittelemme uuden asiakaslehden liikuntapalstalla lajin, joka ei ainakaan ole säästä kiinni.

Jokasyksyinen ikävä asia ovat flunssat ja kuumetaudit, mutta ei huolta – niiden itsehoidossa me apteekkilaiset olemme ammattilaisia. Superkolmikko sinkki, C-vitamiini ja D-vitamiini esittäytyy flunssaa käsittelevässä artikkelissamme. Valikoimastamme löytyy oireiden hoitoon ja vastustuskyvyn ylläpitoon tarkoitettuja tuotteita moneen lähtöön ja eri ikäisille.

Ihonhoitoon kannattaa panostaa, oli vuodenaika mikä tahansa. Kokosimme nipun hauskoja ihonhoidon niksejä lehtemme kauneusjuttuumme.

Keskeinen osa yleistä terveydentilaa on terve suu. Krooniset tulehdukset suussa voivat edesauttaa myös muiden sairauksien puhkeamista. Huono suunterveys on yksi riskitekijöistä jopa sydän- ja aivoinfarktin taustalla. Lue lisää suunterveydestä suun hoitoa käsittelevästä artikkelistamme. 

Lopuksi vielä tärkeä muistutus teille, jotka suunnittelette tai olette kenties jo varanneet kaukomatkan vuodenvaihteen tienoille: Perusterveen ihmisen on hyvä hakeutua lääkärin vastaanotolle 1–2 kuukautta ennen matkaa saadakseen reseptin rokotetta varten. Jos matkakohde on eksoottisempi, varautuminen tulee aloittaa jo 2–3 kuukautta ennen matkaa. Kun rokotteet ovat kunnossa, matkaa voi odottaa hyvillä mielin.