Pidä huolta itsestäsi!

Viimeinen kesälomakuukausi on alkamassa. Toivotaan kauniita päiviä ja iltoja, jolloin voimme vielä nauttia lämmöstä ja valosta terasseillamme ja puutarhoissamme. Ladataan akkuja lähestyvää talvikautta varten syömällä paljon tuoreita vihanneksia, hedelmiä ja marjoja, jotka ovat täynnä vitamiineja, hivenaineita ja antioksidantteja. Ne vahvistavat puolustusjärjestelmäämme ja tekevät meistä vastustuskykyisempiä niitä viruksia vastaan, joita kylmät syystuulet tuovat mukanaan. Jos et saa riittävästi luonnon omia vitamiineja tai tarvitset täydennystä ravintoosi jonkin dieetin tai ruokarajoituksen takia, voit täydentää varastojasi apteekista saatavilla vitamiinilisillä. On vitamiineja, jotka sopivat koko perheelle ja myös valmisteita erityisesti lapsille, nuorille aikuisille, vanhemmille, raskaana oleville ja imettäville. Myös rakkaat kotieläimemme voivat joskus tarvita ravintolisiä, esim. jos turkki näyttää takkuiselta ja kiillottomalta. Tuoreessa asiakaslehdessämme kerromme lisää sekä ihmisille että eläimille tarkoitetuista vitamiineista.

Kesän auringon ja uintien jälkeen ihomme saattaa tarvita ylimääräistä hoitoa. Korkealuokkaisessa ihonhoitotuotteiden valikoimassamme on vaihtoehtoja kaikille ihotyypeille, myös kaikkein herkimmille. Uusin sarjamme, Atopik, sisältää suomalaista luonnonkauraa, mustikkaa ja prebiootteja. Kutsumme asiakkaitamme Atopik-tuotteiden esittelyiltaan keskiviikkona 12.9. Konsulentti Emelie kertoo Atopik-sarjan synnystä ja auttaa valitsemaan oikeat tuotteet ihollesi. Esittelyiltana kaikki ihonhoitotuotteet ovat -10 %, myös muut sarjat. Korkeintaan 30 henkilöä mahtuu mukaan esittelyiltaan. Ilmoittautumisia otetaan vastaan sähköpostitse ja puhelimitse.

Uusimmassa lehdessämme on myös monia artikkeleita aineista, jotka on tarkoitettu yli 50-vuotiaille. Viimeistään tässä iässä kannattaa kiinnittää huomiota terveyteensä ja miettiä, mitä syö ja liikkua riittävästi keholle sopivalla tavalla. Vaikka itse tuntee olevansa täysin terve, olisi hyvä tarkistuttaa arvonsa, jotta verenpaine-, verensokeri- ja kolesteroliarvot olisivat oikealla tasolla. Esidiabetes, diabeteksen esiaste, muuttuu usein tyypin 2 diabetekseksi, ja valitettavasti voi kestää usein kauankin ennen kuin potilas saa diagnoosinsa, koska oireet ovat melko lievät. Diagnoosin toteamiseen voi kulua vuosia, minkä seurauksena melkein puolella, jotka saavat tyypin 2 diabetesdiagnoosin, on jo jokin diabeteskomplikaatio (esimerkiksi silmänpohjamuutoksia tai sydän-verisuonisairaus). Joskus diagnoosi saadaan vasta kun potilasta hoidetaan ensimmäisen sydäninfarktin takia. Siksi on tärkeää, että diagnoosi pystyttäisiin toteamaan jo aikaisessa vaiheessa jälkisairauksien estämiseksi.

Jos onnistuu pudottamaan vähän painoaan (ehkä vain 5 % nykyisestä painosta) ja alkaa kuntoilla päivittäin (noin 30 minuuttia/päivä), voi esidiabetes palautua normaaleihin arvoihin. Tällöin vältetään riski sekä diabetekseen että sydän-verisuonisairauteen. Sekä amerikkalainen että suomalainen diabetestutkimus on osoittanut, että näin vähäiset muutokset elintavoissa voivat vähentää diabeteksen kehittymistä 58 %.