Låt adventstiden bli den ljusaste tiden på detta mörka år

Så har vi då gått in i årets mörkaste tid och får snart lämna år 2020 bakom oss. Det har varit ett händelserikt år med hårda stormar, demonstrationer och oroligheter i många länder, samt corona. Detta lilla virus som vänt upp och ner på hela världen och fjärmat familjer och vänner från varandra i långa tider. På våren beordrades den äldre befolkningen att isolera sig hemma för att inte bli smittade och på hösten blev det ungdomarnas tur att hållas inne för att inte smitta andra. På våren var Österbotten ett av de tryggaste ställena att vistas på, medan det på hösten blev Finlands coronafäste nummer ett. På våren var handspriten den stora hitprodukten och fick ransoneras för att räcka åt alla. Att sprita händerna då man kommer in i en butik hör numera till rutinerna. Nu i höst kom rekommendationen att använda munskydd, vilket vi alla genast anammade. Efter den massiva ökningen av smittade i oktober såg man sällan någon utan munskydd i allmänna utrymmen. I väntan på ett fungerande vaccin får vi hoppas att dessa åtgärder minskar så mycket på förekomsten av viruset att vi får fira jul med våra nära och kära, också med den äldre generationen.

Adventstiden blir säkert annorlunda mot tidigare år. Flera körer har redan meddelat att deras julkonserter är inställda. Julfester känns mycket osäkra just nu. Men för många är dock det bästa med adventstiden det man gör hemma; att tända ljus, dricka glögg och öppna luckor i julkalendern. Att baka och förbereda julmat. Att göra egna julklappar och att julstäda och pynta sitt hem. Tänk om vi denna adventstid ska göra det som man annars säger man ska skala bort om man har för stressigt i december. Men kanske nu, då inga konserter, julfester eller shoppingresor tar tid, så hinner vi pyssla mera hemma.

Glöm inte bort att motionera dagligen också under den mörka årstiden, om du bara har möjlighet till det. Ta åtminstone en snabb promenad – och kom ihåg reflex. Mångsidig kost och tillräcklig sömn hjälper dig bättre att orka genom mörker och coronaepidemier.

Välkommen att ta del av våra erbjudanden i december. På vårt apotek hittar du också fina presenter till tomtens säck, eller varför inte lite vardagslyx åt dig själv. Också vårt presentkort har varit en omtyckt julgåva.

Även detta år ger apoteket sina kunder en julgåva i form av en väggkalender för år 2021. Välkommen in och hämta din egen kalender, utdelningen börjar från 7.12