Kom med på ett trevligt motionspass på apotekets gård tisdagen 7.5 kl. 18.15

Så har vi då igen haft en vinter med mycket snö och kallt varvat med regn och vägar hala som isbanor. Nu blir det spännande att se om också denna vinter följa av en rekordvarm sommar så som förra året. De flesta minns väl björkens rikliga blomning ifjol. Uppskattningsvis var femte finländare lider av pollenallergi och björk är en av de vanligaste orsakerna till symtomen. En stor del av björkallergikerna får också symtom av al och hassel. Läs i vår nya tidning om allergiska ögonsymtom. Kom och fråga vår kunniga personal om hjälp dig när du får de första symtomen, så du får rätta produkter.

I tidningen hittar du också en omfattande artikel om artros dvs. ledförslitning. Artros är det vanligaste ledbesväret i världen. Faktorer som leda till artros i de stora lederna är förutom hög ålder också fysiskt arbete, idrott som belastar lederna, övervikt, ledskador och -inflammationer samt ärftliga faktorer. Det finns inget läkemedel som skulle bota sjukdomen eller hindra den från att fortskrida, men med rätt läkemedel och motion kan man lindra den molande smärtan som ofta förknippas med artros och på så sätt främja funktionsförmågan i vardagen.

Motion är ett ypperligt botemedel och en förebyggande åtgärd mot många besvär. Man ska prova sig fram till sin egen gren; det kan vara vad som helst från stolgympa till väggklättring. Det viktigaste är att man håller sig i rörelse, ensam eller med en vän. Kom med på det hjärtvänliga motionspasset som apoteket ordnar i samarbete med hjärtföreningen tisdagen den 7.5 kl. 18.15. Vi samlas på apotekets gård och har en 1/2 timmes trevlig samvaro i motionens tecken. För barnen finns ett eget, lekfullt motionspass. Efteråt bjuder apoteket på förfriskningar och hälsosamt tilltugg. Du kan också trampa ihop din egen smoothie med Folkhälsans smoothiecykel. Alla deltagare får delta i ett lotteri och får en liten produktpåse med sig hem.

Vecka 19 är den nationella hjärtveckan. Förutom motionspasset tisdagen den 7.5ordnar apoteket också kolesterolmätning onsdagen den 8.5 och blodtrycksmätning torsdagen den 9.5. Välkommen in och testa dina värden!

Njut av ljuset och vårens spirande grönska!