Apoteket med er i vardag och fest

Året har gått fort, och än en gång har vi gått in i årets mörkaste tid. Under år 2018 har vi i vår kundtidning ApoteksNytt bjudit våra kunder på många aktuella artiklar. Vi har berättat hur man upprätthåller hälsa och välbefinnande, och har inspirerat våra läsare till att motionera och testa nya grenar. Många kunder har också tackat för de intressanta artiklar vi haft om olika sjukdomar och tipsen hur man skall sköta dem. Vi fortsätter på den vägen även under det kommande året.

Vi vill att det ska vara enkelt att komma till vårt apotek och vi har fått mycket tack för våra förlängda öppethållningstider (vardagar 8.30-18 och lördagar 9-14). Vår traditionella kundbetjäning på apoteket kompletteras av möjligheten att per telefon beställa både receptbelagda och receptfria mediciner till våra serviceställen i Petalax, Bergö, Solf och Sundom. Man kan även via en app (MobiiliResepti) reservera en medicin från sina e-recept så att apoteket gör den färdig för avhämtning. Allt som behövs är streckkoden på patientanvisningen och att den nerladdade appen (gratis) i smarttelefonen.

Vi vill också att våra kunder alltid ska få trevlig betjäning. Vår sakkunniga personal hjälper dig gärna hitta lösningar på dina problem. Fråga om allt möjligt som berör mediciner och sjukdomar! Till exempel hur samverkningar mellan olika mediciner påverkar effekten, hur medicinerna ska doseras och förvaras eller vilka mediciner som passar under graviditet och amning.

Vare sig det är vardag eller fest är det alltid bra att ta hand om såväl sin egen som hela familjens hälsa och välbefinnande. Glöm inte bort att motionera dagligen också under den mörka årstiden, om du bara har möjlighet till det. Ta åtminstone en snabb promenad – och kom ihåg reflex. Mångsidig kost och tillräcklig sömn hjälper dig att orka, även om julbrådskan råkar trycka på.

Julens godsaker sätter press på våra matsmältningssystem. Du kan känna dig obekväm, uppblåst eller få halsbränna. Halsbränna behandlar vi på sidan 36 i vår tidning.

En del av julstressen beror på sökandet efter julklappar. På vårt apotek hittar du med personalens hjälp fina presenter till tomtens säck. Vi dukar ett mångsidigt presentbord i god tid före den värsta julruschen.

Även detta år ger apoteket sina kunder en julgåva i form av en väggkalender för år 2019. Välkommen in och hämta din egen kalender, fast torsdagen 13.12, då vi bjuder på Luciakaffe!