Hösten är förkylningarnas tid

Hösten är ofta en inspirerande tid. Låt oss se till att aktivera oss själva denna höst. Olika hobbygrupper kör åter för fulla muggar, så var och en borde kunna hitta en aktivitet som tilltalar dem och som stöder det fysiska eller mentala välbefinnandet. För en del är det motion. För övrigt har någon klok person en gång sagt att alla skäl som hindrar oss från att motionera är svepskäl. I det nyaste numret av vår kundtidning finns en motionsspalt där vi presenterar en gren som åtminstone inte är beroende av vädret för att kunna utövas.

En trist sak som återkommer varje höst är förkylningar och febersjukdomar, men oroa dig inte – när det gäller egenvård av dessa är apotekspersonalen proffs. I en artikel om förkylning presenterar vi supertrion zink, C-vitamin och D-vitamin. I vårt utbud hittar du produkter som innehåller dessa för att behandla förkylningssymtomen och stärka immunförsvaret. De finns som vanliga tabletter, brustabletter, sugtabletter, nässprayer och halssprayer.

Det lönar sig att satsa på hudvården, oavsett årstid. I vår skönhetsartikel testar vi flera roliga hudvårdstips.

Munhygienen har en central roll för det allmänna hälsotillståndet. Kroniska inflammationer i munnen kan även öka risken för andra sjukdomar. Dålig munhugien är en bakomliggande riskfaktor till och med vid hjärt- och hjärninfarkt. Läs mer om munhälsa i vår artikel om munhygien.

Avslutningsvis en viktig påminnelse till er som planerar eller kanske redan bokat en resa kring årsskiftet: En person vid god hälsa bör ta kontakt med en läkarmottagning 1–2 månader före resan om hen behöver få recept på något vaccin. Om resmålet är mer exotiskt bör man inleda förberedelserna redan 2–3 månader före resan. När vaccinationerna är i ordning kan man se fram emot resan med förväntan.