Energi från ljuset

Våren är snart här med allt vad det innebär av ljusa kvällar och spirande växtlighet. När dagarna blir längre får vi energi från solljuset och längtar att komma ut i det fria. Vissa inspireras av trädgården medan andra söker fram löpskorna och njuter av långa turer i terrängen. Huvudsaken är att man är ute så mycket som möjligt och tar del av det livgivande ljuset.

Om du rör dig ute med hunden är det bra att komma ihåg att samtidigt som naturen vaknar, vaknar också en mindre trevlig bekant – fästingen. Man vet att fästingarna aktiveras redan vid en temperatur på +5 grader. Våra kära katter älskar att smyga runt i gräset och kommer då också i närkontakt med de otäcka krypen. Kom in och fråga om skydd mot fästingar – både för dig och dina husdjur. Läs mera om ämnet i tidningen.

Trots att våren är en underbar tid för de flesta, kan den var en jobbig tid för allergikerna. I luften finns det både gatudamm och pollen, vilka får näsan och ögonen att rinna. För att kunna njuta av våren skall allergikerna förebygga besvären genom att börja ta sina allergimediciner i god tid innan den värsta pollensäsongen kommit i gång. Fråga oss gärna vad annat man kan göra för att undvika allergibesvär.

Du vet väl om att Malax Apotek erbjuder sina kunder olika tilläggstjänster dit man kan boka tid för att i lugn och ro prata med en farmaceut om eventuella bekymmer man har med sina mediciner. Det kan gälla helhetsmedicineringen, astmamedicinernas inhalationsteknik eller dosering i engångspåsar om man har svårt att själv klara av doseringen.

Vår nyaste serviceform är mätning av kroppssammansättningen, där du snabbt och enkelt får reda på viktindex, visceralt fett samt fett- och muskelprocent. Gratis mätning 18.4 kl. 10-15 (värde 5 e).

Kom in och fråga mera om dessa tjänster!

Vecka 16 uppmärksammar vi den riksomfattande Hjärtveckan. Välkommen till vårt apotek för att mäta ditt blodtryck onsdagen den 18.4 kl. 10-15.

I maj får du 20 % rabatt på Acos solkrämer hos oss. Kom in och förbered dig för sommaren!