Vintersporter, utlandsresor och förkylningar hör till finländarens vinter

Du har väl märkt att vi har längre öppettider?

Måndag-fredag kl. 8.30-18

Lördag kl. 9-14

Då den ApoteksNytt tidningen utkommer har vi redan en månad tränat på att skriva år 2018. Med detta nyckfulla väder är det svårt att förutspå var i Finland man kan skida, men förhoppningsvis ska vi också denna vinter kunna njuta av vintersporter under gynnsamma förhållanden. I denna tidning har vi en intressant artikel om längdskidåkning.

I dessa tider då vintersemestern närmar sig har säkert många planerat en resa någonstans. Vi finländare reser mycket, vi gör ca 10 miljoner utlandsresor per år av vilka 80 % är fritidsresor. Inrikesresorna tillkommer ännu. Det skulle vara helt otroligt om ingen av denna stora mängd resenärer skulle insjukna i någon sjukdom. Olika typer av magsjukdomar förekommer relativt ofta, vanligast är diarré. Överläkare Markku Kuusi vid Institutet för hälsa och välfärd ger i tidningen tips för resenärer.

Förkylning är människans vanligaste sjukdom. Vuxna har 2-4 luftvägsinfektioner under året och barn ännu flera. Utöver basvården, det vill säga vila, rikligt med vätska och ångbad, är det förnuftigt att använda egenvårdsprodukter som lindar symptom så som smärta, feber och täppt näsa. Mjölksyreprodukter, C-vitamin och zink stärker kroppens immunförsvar och förhindrar eller förkortar förkylningar. Apotekets kunniga personal hjälper dig att hitta rätta produkter för dina besvär.

Kom ihåg din vän på Alla Hjärtans Dag 14.2. Kom in till vårt apotek och fynda på vändagsbordet, där vi erbjuder två produkter till priset av en (vi bjuder på den billigare produkten)